Povestea Calendarului și satul Peștera

sat Pestera

„Să știi că transformarea începe uneori cu o toamnă. Așa că niciodată să nu blestemi toamna”. Yasmin Mogahed

În copilărie, nu eram mare fan al toamnei pe motiv ca începea școala:) însă, odată cu trecerea anilor, toamna a devenit anotimpul meu preferat.  Niciun alt anotimp nu îmi încântă ochii, sufletul și chiar papilele gustative:) mai mult ca toamna.

Tabloul pădurii multicolore cu covorul de frunze uscate ce foșnesc sfâșietor sub pași, este poate cea mai desăvârșită operă a pictorului Natură, pentru că nimic nu poate egala frumusețea și diversitatea coloristică a toamnei. Nu e nevoie de Photoshop pentru a obține un cadru de poveste, deoarece Natura deja a creat tabloul perfect cu cele mai intense culori.

Astfel, în primul weekend din Octombrie, am decis că este cel mai bun moment să „citim” Povestea Calendarului (un parc tematic care prezintă cele 12 luni ale anului, fiecare cu specificitatea ei, situat în Porumbacu de Sus) și să admirăm frumusețea peisajelor din satul Peștera (jud. Brașov).

Păstrăvăria Albota

În drum spre parcul tematic Povestea Calendarului, prima oprire am făcut-o la Păstrăvăria Albota din Arpașu de Sus. Aici am gustat o plachie de crap aproape la fel de bună ca cea făcută de localnicii din Delta Dunării și, deși localul abundă de turiști, servirea este foarte rapidă, iar mâncarea este foarte bună.

Povestea Calendarului

Parcul Povestea Calendarului l-am descoperit pur întâmplator, când am vizitat Valea Zânelor. Locația ne-a fascinat pe loc, iar la cererea fetelor, am dorit să îl revedem.

Nu am ratat dulciurile lunii Ianuarie din Căsuța de turtă dulce, ne-am pozat pe leagănul cu aripi de înger al lunii Februarie, fetele au participat la atelierul de gătit organizat în luna lui Cuptor, au degustat bunătățile lunii Octombrie și s-au dat cu bărcuța. 

Din păcate, au ratat momentul când, în căsuța lunii Septembrie, se citeau povești pentru copii, iar Antonia a regretat că nu a adus scrisoarea pentru Moș Crăciun pentru a o lăsa în căsuța lunii Decembrie (cu speranța că poate ajunge mai repede la destinatar).:)

În apropierea parcului Povestea Calendarului se află Insula Piraților, o locație care are și mai mult farmec când este vizitată vara. Pe Insula Piraților există un bar sub formă de corabie (cu mese puse în mijlocul râului), un loc de joacă ce se întinde pe o suprafață destul de mare, iar atracția insulei o constituie călătoria cu o mașină având o remorcă sub formă de barcă, care îi plimbă, în viteză, pe vizitatori prin pădure.

În timpul plimbării, la un moment dat, iese un pirat din pădure, fie pentru a îi speria pe copii, fie pentru a opri mașina până când cineva din „barcă” spune o poezie, banc sau ghicitoare. Grupul nostru a avut noroc cu Patricia care de-abia aștepta să spună un banc cu o audiență mai numeroasă, iar pentru că i-a plăcut atât de mult momentul, a vrut să mai facă o tură cu „barca” prin pădure.:)

La întoarcere, ne-am bucurat de peisajele absolut senzaționale de pe Valea Mărului și, deși am ajuns acasă târziu și eram foarte obosiți, aveam sufletele pline de bucurie și culoare.

Contemplând ziua minunată ce se apropia de final, mi-am amintit vorbele autoarei Juliana Mallart care spunea: „Fericirea nu trebuie căutată în ceea ce pare extraordinar, rar, ieșit din comun, ci în lucrurile simple și accesibile care ne înconjoară în viaţa de fiecare zi. Pentru a simţi bucuria inefabilă a vieţii ajunge doar să realizezi că aproape fiecare clipă este o poartă către ea.”

Sat Peștera

A doua zi, am pornit de dimineață din Zărnești spre satul Pestera din jud. Brașov, pentru a ne bucura de niște peisaje minunate de toamnă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: